kokkaffe

Det här är metoden som jag vuxit upp med och jag kommer dela sättet som jag lärt mig från barnsben. Kan inte garantera att det är absolut bästa sättet men jag tycker att det funkar bra.

65-75g kaffe per liter vatten

På spisen

  1. Mät upp vatten i kaffepannan och ställ den på spisen
  2. Medan vattnet kokar upp så mät upp rätt mängd kaffe
  3. När vattnet nått kokning så häll i kaffet
  4. Efter att vattnet kokat så det täcker kaffet ta det av plattan
  5. Vänta 5-10 min tills kaffet “klarnat”
  6. Häll upp i kopp med tunn kant och gärna fat
  7. Drick kaffet långsamt och Njut!


På elden

DUBBLA ÖVERKOKNINGSMETODEN

1. Hämta vatten från närmsta vattendrag eller om det vattnet är otjänligt så fyll pannan med vatten som du burit med dig
2. Ställ Kaffepannan på elden
3. När vattnet kokat över första gången så ta det av elden
4. Häll på en godtycklig mängd kaffe (eftersom de flesta av oss inte har en våg med i skogen så får man gå på känn)
5. Håll pannan över elden utan lock tills den kokar över
6. Ta av pannan och vänta 5-10 min tills kaffet “klarnat”
7. Slå upp kaffet i en kåsa eller annat dryckesdon som du tagit med dig dit du eldar
8. Drick och njut!