KAFFET

Min idé är att rosta ett kaffe av bönor som producerats under bra förhållanden både för naturen och odlarna. 

Kaffe klassas på en skala från 1-100 och kaffe med betyg högre än 85 klassas som specialkaffe*, allt kaffe jag köper in tillhör den kategorin.

Alla inblandade i odling av kaffet har också jobbat under bra förhållanden och fått skälig lön, detta kan man veta eftersom att råkaffet har full spårbarhet. Det är möjligt att följa bönan bakåt ända till vilken odling eller vilket kooperativ som kaffet är odlat på.

* Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom utvecklat sin unika karaktär. Plockning, torkning och skalning av moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera defekter och ge högsta möjliga kvalitet. Sedan rostas kaffet med omsorg för att ta fram bönans karaktär. När kaffet bryggs med kunskap och engagemang omvandlas kaffebönan till en högkvalitativ dryck, som är både annorlunda och överlägsen marknadens norm. Den färdiga drycken skall kunna spåras tillbaka till bönornas geografiska ursprung. Källa: SCA